Artikelen

Interview in de Elsevier (Clique):
Hoe een mantelzorgmakelaar zorgt voor meer productiviteit op de werkvloer

Gepubliceerd op 23-3-2021

Hoewel veel werknemers niet weten dat zij een mantelzorger op de werkvloer hebben, wordt 18 procent van het ziekteverzuim in ons land veroorzaakt door het zorgen voor een naaste. Het inschakelen van een mantelzorgmakelaar biedt een oplossing.

Lees hier het hele artikel in de tekstversie

Lees hier het hele artikel in Clique Magazine op pagina 26 & 27

Op vakantie zonder je moeder alleen te laten: hoe werkt respijtzorg?

Gepubliceerd op 11-3-2021

Je zorgt voor je moeder, werkt (fulltime) en houdt het gezin zo goed mogelijk draaiende: kun je dan eigenlijk wel aan vakantie denken? Met alle ballen die je in de lucht houdt is het belangrijk om af en toe evenadempauze te nemen. Dus ben je enorm toe aan een (korte) vakantie, maar kun je jouw moeder of iemand anders voor wie je zorgt eigenlijk niet alleen laten? Je kunt respijtzorg aanvragen bij de gemeente.

Lees verder

Wet langdurige zorg sinds 1 januari 2021 open voor ggz-zorg: waar moet je op letten?

Gepubliceerd op 8-3-2021

De Wet langdurige zorg (Wlz) is sinds 1 januari 2021 toegankelijk voor mensen die hun leven lang intensieve geestelijke gezondheidszorg (ggz) nodig hebben. Gemeenten verwijzen aanvragers naar de Wlz, maar waar moet je rekening mee houden als je daar voorin aanmerking wilt komen?

Lees verder

Wat is de WMO? (De Wet maatschappelijke ondersteuning)

Gepubliceerd op 11-2-2021

Hoe regel je hulp bij het huishouden voor een ouder als je daarvoor ‘bij de WMO’ moet zijn? Waar staat de afkorting eigenlijk precies voor en hoe vraag je de ondersteuning stap voor stap aan? We leggen het je uit, net als over de eigen bijdrage en over de antwoorden op de belangrijkste vragen.

Lees verder

Hoe combineer je mantelzorg met een vaste baan tijdens de avondklok?

Gepubliceerd op 11-2-2021

Misschien heb je het als mantelzorger met een vaste baan al niet makkelijk, en dan kwam daar onlangs ook nog de avondklok bij. Hoe ga je daar goed mee om? We delen 8 tips om jouw vaste baan, de mantelzorg én de avondklok te combineren, ook al zal dat misschien niet altijd makkelijk zijn.

Lees verder

Mag ik mantelzorg verlenen tijdens de avondklok?

Gepubliceerd op 28-1-2021

Er geldt een avondklok om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Dat betekent dat je tussen 21:00 uur en 4:30 uur niet op straat mag zijn.

Lees verder

Welke soorten verlof zijn er voor medewerkers die zorgen?

Gepubliceerd op 29-1-2021

Moet je een keer mee naar de dokter of zorg je al langere tijd en intensiever voor (een van je) ouders, voor een vriend, een kind of iemand anders die deze hulp van je nodig heeft?

Lees verder

Heb jij nou ook het gevoel dat een Zorggenoot jou kan helpen?