Zorggenoot houdt de werkende mantelzorger aan het werk

Mantelzorg is een groeiend, maar vaak nog verborgen probleem. Zorggenoot helpt bedrijven om mantelzorgers te ondersteunen. Daarmee promoot je goed werkgeverschap, pak je 18% van het totale verzuim aan en stoom je jouw bedrijf klaar voor de toekomst. Lees meer

Hoe werkt Zorggenoot?

Mantelzorgers bereiken

Mantelzorgers bereiken is lastig, gelukkig hebben we daar veel ervaring mee.
Samen met de communicatieafdeling selecteren we de juiste kanalen (bv intranet, sociale-media of mail) en creëren we de juiste uitingen. Werknemers komen op onze website of een speciaal ingerichte organisatie-pagina en plannen eenintake met onze casemanager.

Lees meer

Steun bieden

Aangemelde werknemers krijgen een korte intake met onze casemanager waarin er wordt gekeken naar de huidige inrichting van de zorg. Bij eenvoudige vraagstukken helpt de casemanager medewerkers direct op weg met advies. Werknemers die meer steun nodig hebben om hun zorg duurzaam in te regelen worden gematched met een Zorggenoot.

Lees meer

Borgen

Door Zorggenoot op een vaste plek op bijvoorbeeld het intranet te plaatsen kunnen werknemers ook in een later stadium een Zorggenoot inschakelen. Het loont om regelmatig aandacht te blijven creëren voor mantelzorg. Daarnaast kunnen HR en leidinggevenden een Zorggenoot betrekken als een mantelzorg verlenende werknemer verzuimd.

Lees meer

Wat levert een Zorggenoot op?

1. Verlaging van het verzuim

2. Vitalere medewerkers

3. Erkenning van goed werkgeverschap van (potentiële) werknemers

Meer weten? Bekijk de info-pack

In de info-pack leer je o.a. wat de uitdagingen en behoeftes van de werkende mantelzorger zijn en hoe je daar als organisatie op in kunt spelen.Lees meer

Je ontvangt de info-pack in je mailbox.
Er is iets mis gegaan, probeer het opnieuw.

Neem contact op

Heb je vragen of wil je een keer sparren over mantelzorg in jouw organisatie? Plan via onderstaand formulier een gesprek met Greetje, zij helpt je graag.

Greetje Verdult

Accountmanager

Recente artikelen

Hoe vind je de mantelzorgers in jouw organisatie?

Zo’n 25 procent van alle medewerkers combineert werk met mantelzorg. En toch valt het niet mee om ze aan te wijzen, zelfs niet binnen een team of afdeling waar je iedere dag mee samenwerkt.

Lees verder

Goed werkgeverschap dat gewaardeerd wordt: hoe breng je het naar buiten?

Goed werkgeverschap is een hot-topic, een groeiend aantal MKB-organisaties en andere bedrijven denkt verder dan een marktconform salaris en fijne werktijden. Steeds vaker gaat het om mogelijkheden tot doorgroeien en ontplooien, om bijdragen aan meer duurzame inzetbaarheid en ook specifieke ondersteuning voor mantelzorgers.

Lees verder
Meer artikelen tonen...

Het verzuim onder medewerkers neemt toe: wat kan er aan de hand zijn?

Merk je aan bepaalde medewerkers dat ze hun overuren vaker meteen opnemen of eigenlijk nooit meerdere vakantiedagen opbouwen? Bellen ze in hun pauze vooral voor privézaken of heb je gewoon het idee dat er misschien meer speelt? Als het verzuim onder medewerkers toeneemt kan er natuurlijk van alles aan de hand zijn.

Lees verder

Hoe blijven we werk en zorg voor naasten combineren?

De groep ouderen in Nederland groeit en die ouderen worden bovendien ouder dan voorheen. Dat betekent dat we méér van onze dierbaren lánger bij ons hebben, maar leidt ook tot grotere druk op iedereen die zorgt voor een partner, ouders en andere naasten. Naar schatting verlenen 4,4 miljoen Nederlanders mantelzorg, waarvan bijna 1 op de 5 dat langer dan drie maanden en bovendien meer dan 8 uur per week doet.

Lees verder

‘Ik voelde me schuldig als ik een paar dagen niet langsging’

Christa regelde alle zorg voor haar ouders. Ze vulde formulieren in, deed de assessments, bood zelf de hulp waar ze dat kon en zocht naar de fijnste plek in een geschikt verpleeghuis. Zonder dat ze het merkte was ze de belangrijkste verzorger van ze geworden.

Lees verder

Welke soorten verlof zijn er voor medewerkers die zorgen?

Moet je een keer mee naar de dokter of zorg je al langere tijd en intensiever voor (een van je) ouders, voor een vriend, een kind of iemand anders die deze hulp van je nodig heeft?

Lees verder

Mantelzorg is een groeiende bron van verzuim: wie neemt de verantwoordelijkheid?

Maar liefst 1 op de 4 medewerkers is mantelzorger. Het combineren van mantelzorg en werk lijkt vaak lang goed te gaan, maar onderliggend kan er sprake zijn van ingewikkelde en belastende situaties. Bovendien is de verwachting dat de groep werkende mantelzorgers snel zal groeien doordat de vergrijzing toeneemt en ouderen langer thuis blijven wonen. Het is een groeiende bron van verzuim, die steeds zichtbaarder wordt voor HR-afdelingen.

Lees verder

Meer weten? Plan een afspraak of vraag de info-pack aan.

Wil jij een Zorggenoot?

Ben je geïnteresseerd in de hulp van een Zorggenoot? Vul dan onderstaand formulier in, vertel jouw situatie en dan nemen wij contact met je op wanneer het jou uitkomt.
Dankjewel! Het formulier is in goede orde ontvangen.
Je wordt gebeld op jouw aangegeven dag en tijd.
Oops! Er is iets mis gegaan. Kijk goed of alle velden zijn ingevuld.

Een sociaal initiatief van

Een sociaal initiatief van

Een sociaal initiatief van

Mag ik mantelzorg verlenen tijdens de avondklok?

Er geldt een avondklok om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Dat betekent dat je tussen 21:00 uur en 4:30 uur niet op straat mag zijn.