Het verzuim onder medewerkers neemt toe: wat kan er aan de hand zijn?

Merk je aan bepaalde medewerkers dat ze hun overuren vaker meteen opnemen of eigenlijk nooit meerdere vakantiedagen opbouwen? Bellen ze in hun pauze vooral voor privézaken of heb je gewoon het idee dat er misschien meer speelt? Als het verzuim onder medewerkers toeneemt kan er natuurlijk van alles aan de hand zijn.

In een groeiend aantal gevallen gaat het om de mantelzorg die medewerkers verlenen. Ze zorgen voor hun partner, ouder(s), kinderen of andere naasten. Soms is dat een uurtje in de week of misschien eenmalig, maar vaak ook gaat het om meerdere uren per week gedurende een (veel) langere periode.

Wat kun je als HR-manager of werkgever doen als je merkt dat het verzuim toeneemt? Wij zetten voor je op een rij wat er aan de hand kan zijn. En hoe je het bespreekbaar kunt maken, om in overleg te zoeken naar een passende oplossing.

Het verzuim neemt toe

Als het verzuim onder medewerkers toeneemt kan dat komen door de (mantel)zorg die ze aan naasten verlenen. Gaat het om langdurend werkverzuim, bijvoorbeeld voor een periode van 2 weken of langer? Dit is een typisch voorbeeld van (intensieve) mantelzorg, vooral als dat vervolgens langer duurt of zelfs over een periode van jaren aanhoudt.

In sommige organisaties neemt het verzuim toe van zo’n 11% tot maar liefst 18% of meer tijdens het eerste jaar, sinds de zorg voor een naaste is begonnen. In het tweede jaar neemt dat zelfs toe naar 24%, waardoor het verzuim veel hoger ligt dan in de periode daarvoor.

Angst voor de carrière

Dat het verzuim onder mantelzorgende medewerkers toeneemt is een belangrijk teken aan de wand. Toch valt het niet altijd mee om dit te herkennen of vast te stellen, omdat medewerkers er lang niet altijd makkelijk over spreken.

Veel medewerkers ervaren angst voor hun carrière(perspectief) of vinden het gewoon lastig om over privézaken te spreken. Ze proberen de reguliere uren te blijven werken, door vrije tijd in televeren om toch voor hun naaste te kunnen zorgen. Met name medewerkers die lange werkweken maken en intensieve (mantel)zorg verlenen houden dat over het algemeen niet lang vol.

Zo’n 17% gaat uiteindelijk toch minder werken, en 7% stopt na 2 jaar zelfs helemaal met werken.

Samen in gesprek

De mantelzorg heeft op die manier enorme gevolgen voor medewerkers, net als voor de organisaties waar zij werken. De uitval loopt enorm op, en in aanloop daar naartoe neemt de productiviteit zienderogen af.

Het blijkt ontzettend belangrijk om als werkgever, HR-manager of leidinggevende de drempel te verlagen om hierover met de medewerker in gesprek te gaan. Er zijn verlofregelingen beschikbaar voor medewerkers die (mantel)zorg verlenen en met de juiste ondersteuning vanuit de werkgever beperkt dit het verzuim en de uitval.

Sterker nog, door al in een vroeg stadium met elkaar in gesprek te gaan ontstaat er een goede basis voor meer duurzame productiviteit. Neem daarom goed de tijd om met de medewerker in gesprek te gaan, stel vragen over de situatie en geef aan dat het in jullie beider belang is om er samen een geschikte oplossing voor te vinden.

3 tips als het verzuim toeneemt door mantelzorg

Blijken medewerkers waaronder het verzuim toeneemt inderdaad mantelzorg voor een naaste te verlenen? Met 3 handige tips voer je een fijn gesprek, om daarmee samen naar een oplossing te zoeken:

  • Neem de tijd en vraag
    Het is belangrijk om goed de tijd te nemen voor een medewerker. Stel daarbij allereerst vragen over de situatie, zonder de medewerker te verplichten (teveel) in detail te treden.
  • Bied hulp
    Geef aan welke hulp er beschikbaar is, zowel binnen de organisatie als daarbuiten. Laat de medewerker merken dat hij of zij er hierin niet alleen voor staat.

Tip: benieuwd naar de mogelijkheden buiten de organisatie? Onze ervaringsdeskundigen en anderen vertellen je graag meer over welke praktische hulp en ondersteuning er beschikbaar is, speciaal voor mantelzorgers (met een baan).

  • Maak concrete afspraken
    Maak afspraken over de werktijden, verlofregelingen en bijvoorbeeld het volgende moment waarop jullie elkaar weer even spreken over de situatie.

Hulp bij toenemend verzuim

Merk je dat het verzuim onder medewerkers toeneemt en ben je benieuwd wat er aan de hand kan zijn? Misschien gaat het om mantelzorg, ondanks dat medewerkers zichzelf wellicht niet als mantelzorger zien of daar liever (nog) niet over praten. Als er spraken is van mantelzorg heb je vaak te maken met een delicate situatie, maar daar zijn gelukkig ook goede oplossingen voor.

Zorggenoot houdt de mantelzorgende werknemers aan het werk. Benieuwd hoe? Bekijk onze aanpak en ontdek hoe wij, zonder dat het budget of tijd hoeft te kosten, mantelzorgers ondersteunen.

Bekijk onze aanpak

Meer weten? Bekijk de info-pack

In de info-pack leer je o.a. wat de uitdagingen en behoeftes van de werkende mantelzorger zijn en hoe je daar als organisatie op in kunt spelen.Lees meer

Je ontvangt de info-pack in je mailbox.
Er is iets mis gegaan, probeer het opnieuw.

Neem contact op

Heb je vragen of wil je een keer sparren over mantelzorg in jouw organisatie? Plan via onderstaand formulier een gesprek met Greetje, zij helpt je graag.

Greetje Verdult

Accountmanager