Gepubliceerd op 15-6-2021

Interview met een van onze Zorggenoten
Maak kennis met onze mantelzorgmakelaars. Deze maand: Ria Gerrits

Maak kennis met onze mantelzorgmakelaars. Deze maand: Ria Gerrits

Stel jezelf eens voor: Ik woon in Vroomshoop. Ik werk al vanaf mijn 18de in de ouderenzorg. Heb door de jaren heen verschillende opleidingen gevolgd en functies gehad die te maken hadden met verzorging, activiteitenbegeleiding, dagbesteding, seniorengym etc. Uiteindelijk heb ik besloten om als zelfstandige verder te gaan.

Hoe/waarom ben je mantelzorgmakelaar geworden?

In eerste instantie ben ik als Zzp-er begonnen als ambulante begeleider. Hierbij kwam ik regelmatig in contact met mantelzorgers. Met mijn kennis en ervaring bleek ik hen goed te kunnen ondersteunen. Dit heeft mij doen besluiten de opleiding tot MZM te gaan volgen. Sinds begin 2020 ben ik als MZM gestart en ik vind het heerlijk om te doen.
Wat is je missieKlaar te staan voor mensen en vanuit SamenthuisTwente is mijn motto “aandacht met zorg”.

Wat is je mooiste ervaring als Zorggenoot?

Dat ik in een gezin de mantelzorgers handvaten heb kunnen gegeven waardoor zij de benodigde combinatie van mantelzorg en zorg zo konden regelen dat het goed aansloot op hun specifieke situatie en de verzekering hier ook mee akkoord ging. Dit heb ik gedaan door informatie te verstrekken, ondersteuning te geven bij het aanvragen van een pgb en het advies te geven om een bepaalde cursus te volgen.

Welke regeltaken heb je overgenomen die heel lastig waren en wat heb je kunnen bereiken?

Onlangs heb ik met een overbelaste mantelzorger, die haar moeder in huis genomen had, samen bekeken op welke manier de best passende zorg geleverd kan worden aan haar moeder. Hier kwam uit dat in een zorginstelling zou zijn. Uiteindelijk is het gelukt om een plaats in een mooie open zorginstelling voor haar moeder te vinden.

Wat wil je de MZ nog meegeven?

Mantelzorger trek op tijd aan de bel, voorkom dat het je teveel wordt. Voor de MZM staat de MZ centraal.
Het is belangrijk dat de MZM nog meer bekendheid krijgt; er zijn veel MZ die hulp en ondersteuning kunnen gebruiken.