Gepubliceerd op 15-6-2021

Interview met een van onze Zorggenoten
Maak kennis met onze mantelzorgmakelaars. Deze maand: Sjef Keijzers

Stel jezelf eens voor: 
Sjef Keijzers, 65 jaar en sinds 2015 aan de slag als mantelzorgmakelaar. 

Hoe/waarom ben je mantelzorgmakelaar geworden?

Voorheen was ik bankier, heb in de crisis besloten te stoppen. Het was tijd om aan iets nieuws te beginnen onder het motto ”Doe vooral wat je leuk vindt”. Door een vriend kwam ik toevallig in contact met de zorg. Omdat ik wel precies wil weten hoe iets in elkaar steekt ben ik de opleiding gaan volgen. Heb er geen moment spijt van gehad en ik houd ervan met mensen te werken, het is heel dankbaar werk.

Wat is je mooiste ervaring als Zorggenoot?

Het mooiste compliment dat ik krijg is : Wat jammer dat ik je niet eerder ben tegen gekomen. Ik had je hulp eerder in moeten roepen.. Mooi dat de toegevoegde waarde van een mantelzorgmakelaar benoemd wordt en dat deze echt iets voor de mensen betekend heeft. Daar doe je het voor!

Welke regeltaken heb je overgenomen die heel lastig waren en wat heb je kunnen bereiken?

Duidelijkheid verschaffen over de consequenties van keuzes die gemaakt moeten worden bij de WLZ, WMO, CIZ enz. Hoewel er veel mensen in de zorg werken weten er maar weinig mensen hoe het precies geregeld is. Iedereen houdt zich alleen bezig met zijn/haar stukje. Men stelt het op prijs als men overzicht van het geheel krijgt. 

Wat wil je de mantelzorger nog meegeven, vanuit jouw ervaringen?

Geef de zorg en aandacht aan je naaste die deze nodig heeft en die jij kunt geven. Probeer alle andere beslommeringen en ballast uit te besteden aan anderen. Ben er vooral voor je naaste!