Verhalen van Zorggenoten

Onze Zorggenoten zijn allemaal gecertificeerd mantelzorgmakelaar, maar dragen vaak ook een eigen verhaal bij zich. Een aantal van onze Zorggenoten delen hier graag hun verhaal.

Corinne (40)
'Ik schrok van de tijd die verloren was gegaan'

Corinne hielp onlangs Leidy bij de aanvraag van een tandemfiets voor haar man. “Ik schrok van wat er allemaal was gebeurd, en dat haar aanvraag bij de gemeente zomaar was afgewezen.” Er was veel tijd verloren gegaan, bij een aanvraag die Corinne vanuit haar ervaring uiteindelijk wel op de juiste manier wist in te dienen.

“Het kan heel ingewikkeld zijn om een goede aanvraag te doen voor bijvoorbeeld de wet WMO. Ik weet waar ik moet zoeken, om de specifieke regeltjes van de gemeente netjes op een rij te zetten. Het is ontzettend fijn om daar zoveel waardering voor te krijgen van iemand die de wanhoop nabij was nadat de aanvraag in eerste instantie werd afgewezen.”

Isa (51)
‘Goed luisteren en oprechte aandacht zijn soms al genoeg’

“Het liefst help ik mantelzorgers zoveel mogelijk hulp aan te vragen en maximale vergoedingen te krijgen voor de enorme inzet die ze leveren. En toch is dat lang niet het enige waar ik ze mee help.” Isa hielp bijvoorbeeld Peggy en was vooral van waarde door goed te luisteren en oprechte aandacht te hebben voor de persoonlijke situatie.

“De aanvraag voor de traplift is uiteindelijk niet eens gelukt, terwijl dat het oorspronkelijke doel was. Natuurlijk heb ik andere vergoedingen geholpen aan te vragen. Het was hartverwarmend dat Peggy vooral de persoonlijke aandacht en de mogelijkheid om haar verhaal met me te delen als zo enorm fijn heeft ervaren.”

Nina (45)
'Ik schrok van de tijd die verloren was gegaan'

Nina kwam in contact met Melanie, die zorgde voor haar dementerende schoonvader. “Ze deed het allemaal zelf en uit pure liefde, maar dreigde zichzelf daarin stukje bij beetje te verliezen. Zelfs financieel groeide het haar boven het hoofd, dus ik was ontzettend blij dat ze toch contact opnam via Zorggenoot.”Met de hulp van Nina kan Melanie zich weer richten op de zorg voor haar schoonvader. “Ik zocht de vergoedingen en mogelijkheden voorhaar uit, zodat ze daar geen tijd, energie en geld meer in hoeft te steken.”Melanie ervaart veel meer rust, waardoor ze zich beter bewust is van waar ze haar energie en kracht het best kan inzetten.

Heb jij nou ook het gevoel dat een Zorggenoot jou kan helpen?