Over ons

Onze Zorggenoten zijn er voor jou. Wij helpen je de juiste zorg in kaart te brengen en aan te vragen.

Binnen 2 dagen geholpen

Geen wachtrijen, wij gaan meteen voor je aan de slag. We brengen je binnen 2 dagen in contact met jouw Zorggenoot.

Geef de taken uit handen

Waar kom jij eigenlijk niet aan toe? Geef het uit handen, aan een Zorggenoot die je daarover netjes op de hoogte houdt.

Persoonlijke aandacht

Jouw Zorggenoot luistert naar je verhaal, verplaatst zich in jouw situatie en komt dan pas met voorstellen om te helpen.

Vergoed vanuit de verzekering

Jouw Zorggenoot wordt meestal gewoon vergoed vanuit de zorgverzekering. Vertel ons hoe je verzekerd bent en wij doen de rest.

Wat is Zorggenoot?

Zorggenoot is er voor mantelzorgers. En voor iedereen die zichzelf zo niet ziet, maar wel zorg biedt voor een naaste. Jouw Zorggenoot is een erkend mantelzorgmakelaar die zorgt dat jij snel weer grip op je situatie krijgt. Wij weten uit persoonlijke en professionele ervaring hoe ingrijpend, tijdrovend en soms zelfs frustrerend die zorg kan zijn, bijvoorbeeld door ingewikkelde wet- en regelgeving.

Aan de andere kant kennen we de expertise en ervaring van mantelzorgmakelaars, die de weg weten naar vergoedingen, hulp en ondersteuning. We brengen die twee werelden bij elkaar. We koppelen om tot de beste zorg te komen, zoals de verzorgde die iedere dag verdient.

Samenwerking met de BMZM

Al onze Zorggenoten zijn als mantelzorgmakelaars aangesloten bij de BMZM (Beroepsvereniging mantelzorgmakelaars). En dus voldoen ze aan alle kwaliteitseisen die de BMZM stelt. Zorggenoot en de BMZM onderzoeken samen welke vergoedingsmogelijkheden er openstaan om de diensten van een mantelzorgmakelaar te bekostigen en hoe mantelzorgmakelaars het best kunnen worden gefaciliteerd.

Onze Ambitie

De overheid stimuleert langer thuiswonen. Een mooi streven, dat tegelijkertijd vraagt om meer zorg door partners, kinderen en andere familieleden en betrokkenen. De druk op mantelzorgers neemt toe, zelfs bij hen die zich niet eens zien als de belangrijkste verzorger. Met Zorggenoot streven we ernaar om iedereen die zorg biedt voor een naaste te helpen wijs te worden uit de wirwar van organisaties, wetgeving en vergoedingen. We voorkomen overbelasting, bieden hoop en zorgen voor lichtpuntjes door actief te ondersteunen bij hulp (aan)vragen.

Heb jij nou ook het gevoel dat een Zorggenoot jou kan helpen?